3 belangrijke checks.

Voordat je een nieuwe website laat bouwen

Je wilt een professionele website laten bouwen, maar waar moet je allemaal aan denken? Het landschap van de webdevelopment en webdesign kan soms ondoorgrondelijk zijn, uiteraard helpen we je graag op weg. Daarom vind je hier 3 belangrijke checks voordat je aan de slag gaat met je nieuwe site.

1. Kies je systeem

Grofweg heb je 2 systemen: een zogenaamde Open Source en Closed Source CMS-systeem. Open Source wil zoveel zeggen als software met een openbare broncode. Dit wil zeggen dat de broncode achter de software op internet te vinden is en zo ge├»mplementeerd kan worden. Een voorbeeld hiervan is WordPress. Vaak maken wat kleinere bedrijven hier gebruik van omdat het een goedkope oplossing biedt. Een gevaar dat op de loer ligt is wel dat Open Source software niet altijd betrouwbaar is omdat de code gewoon online te vinden is en kwaadwilligen hier dus ook mee aan de haal kunnen gaan. Daarnaast is ook bij Open Source software nog vaak maatwerk nodig om de website naar je zin te maken en deze updates kosten vaak meer geld. De tegenhanger van Open Source is Closed Source dat zoveel wil zeggen als dat de broncode niet openbaar is. Het succes van de software ontwikkelaars achter de Closed Source sites hangt af van het goed functioneren van de software en zij nemen hier dan ook verantwoordelijkheid voor. Dit betekent doorontwikkeling van de software en stabiliteit. De software is veiliger omdat de code niet online staat en op die manier in verkeerde handen kan vallen. Ook is de software van hoogwaardige kwaliteit omdat er een selecte groep aan kan werken. Dat is bij Open Source niet het geval, daar kan iedereen updates voor uitrollen voor een bepaald platform. Daarnaast zal een website ontwikkelaar of het internetbureau er voor zorgen dat jij als klant centraal staat waarop de site op maat wordt gemaakt.  Last but not least: je hebt een centraal aanspreekpunt.

2. Duidelijk doel voor ogen

Belangrijk bij het bouwen van een website is dat je een doel voor ogen hebt. Voor wie bouw je de site? Wat wil je dat zij gaan doen? Welke diensten of producten moeten ze op je site kunnen vinden? Het centraal stellen van je missie en visie helpen daar bij. Wij als website ontwikkelaar denken graag mee met onze klanten over hoe je dit het beste kunt aanpakken en vorm kunt geven aan de website.

3. Kosten

Een website kost geld. Bepaal voor jezelf wat je er aan uit wilt geven. Een Open Source website lijkt misschien de goedkoopste oplossing, maar kent ook veel beperkingen. Misschien wil je na verloop van tijd wat dingen veranderen of wat dingen toevoegen en werkt het platform als een beperking. Of wil je gebruik maken van bepaalde applicaties, maar dat brengt dan ook extra kosten met zich mee. Bedenk dus ook hierom goed wat je wilt, ook op langere termijn om te voorkomen dat goedkoop duurkoop wordt. In het geval van een maatwerk site ken je die belemmering niet. Een op maat gemaakte website neemt veel tijd in beslag en daarbij kan het ook een stuk prijs intensiever zijn dan een opensource platform, maar hierbij zorg je er wel voor dat je de bezoekers zo ideaal mogelijk bediend. Mocht dat naar verloop van tijd toch veranderen dan verandert je site gewoon mee. En een ontwikkelaar die dingen overziet waar jij zelf nog niet aan gedacht had heeft toch ook zo zijn voordelen.  

Voor meer informatie of het maken van een afspraak klik hier.

Floro Webdevelopment B.V. KvK: 24409401 BTW: NL 821783981 B01 Voorwaarden