Wat 10 jaar webdevelopment ons heeft gebracht

Dat er in 10 jaar op het gebied van websites veel is veranderd dat zal niemand verbazen. Maar wat er vandaag de dag dan anders is in de web development tak ten opzichte van een decennium geleden? Dat lees je hier.

1.     Meeschalen met de tijd

Om te beginnen hebben smartphones en tablet een sprintje getrokken ten opzichte van desktop computers en laptops. Mensen starten geen computer meer op om even de menukaart van de afhaalChinees te bekijken. Dit soort dingen doen we ‘even snel’ op onze telefoon of tablet. Dat betekent dat websites mee moeten met deze verandering en daarom is een responsive site de standaard geworden. Responsive wil zoveel zeggen als dat de site schaalt naar het device waarop de website wordt bekeken. Zo blijft alle informatie leesbaar en blijft een goede user experience overeind.

2.     Schoonheid zit niet alleen van binnen, maar ook online

Waar je voorheen al een heel eind was met de tabjes ‘over ons’, ‘producten’ en ‘contact’ op je website is dat vandaag de dag andere koek. Het mooiste is toch als een website alle facetten van het bedrijf kan uitlichten. Dit in combinatie met een strakke vormgeving en goede functionaliteiten. Want je boodschap daar hebben waar de doelgroep ‘m klinkt makkelijker dan het is. Datzelfde geldt voor webshops. Waar het aantal fysieke winkels slinkt, stijgt het aantal webshops. Vaak begint het met een paar producten en komt daar steeds meer bij. Om het dan overzichtelijk te houden en een fijne beleving te bieden aan de klant kan het heel veel schelen een goede, intuïtief werkende webshop te laten maken bij een gespecialiseerd internetbureau.

3.     Missie, visie en dan…

Er is een verschuiving te zien in het feitelijk overbrengen van informatie naar het neerzetten van een concept of experience. Vaak hebben initiatiefnemers van een nieuwe website goed voor ogen wat hun doelstelling, doelgroep, missie en visie is maar zien ze zelf niet direct voor zich hoe dat er dan uit moet komen te zien. Als website ontwikkelaar hebben wij er door ons specialisme en helicopterview vaak juist een goed beeld bij om de vertaalslag te maken naar een professionele website. Daarom kunnen wij ook prima uit de voeten met een vraagstuk waarin we van begin tot eind ontzorgen.

Meer weten over het ontwikkelen van een website? Zonder dat het jouw tijd kost maken wij graag een quick scan van jouw huidige website. Klik hier.

Floro Webdevelopment B.V. KvK: 24409401 BTW: NL 821783981 B01 Voorwaarden