Hoe werkt de formulieren module?

Formulierenmodule

Als u ingelogd bent kunt u aan de linkerkant van de pagina de geïnstalleerde modules voor uw website terug vinden. Hieronder valt ook de Formulier-module. Aan de rechterkant zult u uw aangemaakte formulieren terug kunnen vinden.

Formulier toevoegen (E-mail)

• Klik op de module Formulieren.
  • Vervolgens klikt u op Formulier toe te voegen.
  • Bij Type selecteert u vervolgens E-mail.

- Titel: Dit komt in het CMS te staan. Zo kun je de verschillende formulieren uit elkaar houden.
To: De contactpersoon waar het formulier heen gaat als het is ingevuld.
Subject: Dit is het onderwerp van het formulier dat op de website komt te staan (Een titel van het formulier).
Message: Hier komt te staan waar het formulier over gaat.
Redirect to: Hier kunt u selecteren waar het formulier onder komt te vallen het paginaoverzicht.
From: Hier kunt u het e-mailadres invoeren waar bijvoorbeeld een bevestigingsmail vandaan komt.
Submit knop: Hier kunt u invoeren wat er op de verzend-knop komt te staan.

Formulier indelen

- Klik op de module Formulieren.
Vervolgens klikt u het formulier aan dat u wilt aanvullen.
- Als u op Item toevoegen klikt dan krijgt u een lijstje met alles wat u kunt toevoegen aan het formulier.
- Elk element kunt u voorzien van een titel.

Checkboxes: Dit zijn kleine vakjes die kunnen worden aan- of afgevinkt.

•  Required: Hiermee geeft u aan of dit verplicht moet worden ingevuld.
  •  Options: Hier kunt u de waardes invullen (Bijvoorbeeld man, vrouw).
  •  Empty: Dit geeft aan dat dit onderdeel verplicht moet worden ingevuld.
  •  Invalid: Hiermee kan worden aangegeven dat een veld niet correct is ingevuld (onjuiste waarde).
  •  Group: Hierin kunt u aangeven tot welke groep dit gedeelte behoort.

- DatePicker(jQuery-UI): Hierbij kunt u de gebruiker een datum laten selecteren door middel van het aanklikken van een dag of een aantal dagen in een klein kalender.
- Required: geeft aan dat het verplicht ingevuld moet worden.
- E-mail Address: Maakt een tekstvak waarin de gebruiker zijn of haar e-mailadres in kan voeren.
- File: Hiermee komt er een vakje waarmee de gebruiker een bestand (bijvoorbeeld foto’s) kan toevoegen en meesturen met het formulier.
- Radio Buttons: Hiermee kunt u de gebruik keuze laten maken tussen bepaalde opties.
- SelectBox: Hiermee plaatst u een dropdown-menu waarin u gebruikers kunt laten kiezen tussen opties (zelf in te voeren).
- Textfield (Multi Line): Maakt een tekstvak van meerdere regels hoog.
- Textfield (Single Line): Maakt een tekstvak van een regel hoog.
- TimePicker(PickAdate): Hetzelfde als de DatePicker, alleen kan de gebruiker nu een tijd invoeren in plaats van een datum.

Klik vervolgens op Volgende om verder te gaan.
- Daarna kom u bij de tweede stap waarin u bepaalde waardes kunt instellen voor het element dat u heeft aangemaakt. U kunt de waardes veranderen door op het potloodje rechts te klikken.
- Klik op Finish als u al uw wijzigingen heeft doorgevoerd.

Naar boven
Binnenkort beschikbaar

Wij zijn nog hard bezig alle cases te schrijven. Deze case is helaas nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte van nieuwe cases door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.