Wat zijn cronjobs?

Een cronjob is een Unix commando dat een programma of script op een ingesteld tijdstip uitvoert. Vaak worden cronjobs gebruikt voor het ophalen van de mail, het verzenden van mail of het controleren voor updates. Het woord ‘cron’ komt van het Engelse chronograph, een soort stopwatch. Later heeft men hier job (taak) aan toegevoegd.

Taken uitvoeren met een cronjob?

Je kan cronjobs vergelijken met de taakplanner van Microsoft Windows. Beiden werken exact hetzelfde. Cronjobs worden gebruikt voor acties die men periodiek wil uitvoeren en die ook periodiek moeten worden uitgevoerd.

Als een cronjob op een (web)server wordt gebruikt, is dat vaak om een back-up te maken van een database, of om een PHP-script aan te roepen.

Van welke cronjob-functionaliteiten kan ik gebruikmaken?

In het controlepaneel kan je gebruikmaken van de volgende functionaliteiten:

• Opgeven van de naam van de cronjob;
  • Instellen van de frequentie van de cronjob;
  • Opgeven van de URL waar het cronjob-script zich bevindt;
  • Of je de output van de cronjob per e-mail wil ontvangen.
  • Op welk e-mailadres je de output van de cronjob wil ontvangen.
Naar boven
Binnenkort beschikbaar

Wij zijn nog hard bezig alle cases te schrijven. Deze case is helaas nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte van nieuwe cases door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.