Hoe werkt de formulieren module?

Formulierenmodule

Als u ingelogd bent kunt u aan de linkerkant van de pagina de geïnstalleerde modules voor uw website terug vinden. Hieronder valt ook de Formulier-module. Aan de rechterkant zult u uw aangemaakte formulieren terug kunnen vinden.

Formulier toevoegen (E-mail)

• Klik op de module Formulieren.
  • Vervolgens klikt u op Formulier toe te voegen.
  • Bij Type selecteert u vervolgens E-mail.

- Titel: Dit komt in het CMS te staan. Zo kun je de verschillende formulieren uit elkaar houden.
To: De contactpersoon waar het formulier heen gaat als het is ingevuld.
Subject: Dit is het onderwerp van het formulier dat op de website komt te staan (Een titel van het formulier).
Message: Hier komt te staan waar het formulier over gaat.
Redirect to: Hier kunt u selecteren waar het formulier onder komt te vallen het paginaoverzicht.
From: Hier kunt u het e-mailadres invoeren waar bijvoorbeeld een bevestigingsmail vandaan komt.
Submit knop: Hier kunt u invoeren wat er op de verzend-knop komt te staan.

Formulier indelen

- Klik op de module Formulieren.
Vervolgens klikt u het formulier aan dat u wilt aanvullen.
- Als u op Item toevoegen klikt dan krijgt u een lijstje met alles wat u kunt toevoegen aan het formulier.
- Elk element kunt u voorzien van een titel.

Checkboxes: Dit zijn kleine vakjes die kunnen worden aan- of afgevinkt.

•  Required: Hiermee geeft u aan of dit verplicht moet worden ingevuld.
  •  Options: Hier kunt u de waardes invullen (Bijvoorbeeld man, vrouw).
  •  Empty: Dit geeft aan dat dit onderdeel verplicht moet worden ingevuld.
  •  Invalid: Hiermee kan worden aangegeven dat een veld niet correct is ingevuld (onjuiste waarde).
  •  Group: Hierin kunt u aangeven tot welke groep dit gedeelte behoort.

- DatePicker(jQuery-UI): Hierbij kunt u de gebruiker een datum laten selecteren door middel van het aanklikken van een dag of een aantal dagen in een klein kalender.
- Required: geeft aan dat het verplicht ingevuld moet worden.
- E-mail Address: Maakt een tekstvak waarin de gebruiker zijn of haar e-mailadres in kan voeren.
- File: Hiermee komt er een vakje waarmee de gebruiker een bestand (bijvoorbeeld foto’s) kan toevoegen en meesturen met het formulier.
- Radio Buttons: Hiermee kunt u de gebruik keuze laten maken tussen bepaalde opties.
- SelectBox: Hiermee plaatst u een dropdown-menu waarin u gebruikers kunt laten kiezen tussen opties (zelf in te voeren).
- Textfield (Multi Line): Maakt een tekstvak van meerdere regels hoog.
- Textfield (Single Line): Maakt een tekstvak van een regel hoog.
- TimePicker(PickAdate): Hetzelfde als de DatePicker, alleen kan de gebruiker nu een tijd invoeren in plaats van een datum.

Klik vervolgens op Volgende om verder te gaan.
- Daarna kom u bij de tweede stap waarin u bepaalde waardes kunt instellen voor het element dat u heeft aangemaakt. U kunt de waardes veranderen door op het potloodje rechts te klikken.
- Klik op Finish als u al uw wijzigingen heeft doorgevoerd.