Wat is een Dedicated IP adres?

Op shared hosting maken alle klanten gebruik van een gedeeld ip-adres. Dat wil zeggen dat alle op de server gehoste websites hetzelfde ip-adres delen. Hierdoor kunnen veel meer websites op het internet worden geplaatst dan wanneer iedere website een eigen ip-adres zou gebruiken. Bovendien zijn de huidige ipv4-adressen schaars en daardoor moet hier zeer zuinig mee worden omgesprongen.

Wil je echter voor jouw website gebruik maken van een beveiligde verbinding (SSL/HTTPS), dan moet je hostingaccount verplaatst worden naar een apart ip-adres, een zogeheten dedicated ip-adres.  Een van de vereisten voor het gebruik van een SSL-certificaat is immers dat de beveiligde verbinding verloopt via een ip-adres waarvan alleen uw website(s) gebruikt maakt/maken.

Samen met een SSL-certificaat is dus ook de aanschaf van een dedicated ip-adres noodzakelijk.

Meer informatie over Dedicated IP's vindt je hier.