Onze werkwijze

Floro bouwt digitale producten en diensten die gebruikt worden door klanten of medewerkers. Wij zijn gevestigd in hartje Rotterdam en ontstaan uit een Rotterdamse incubator. Hiermee omarmen wij de typische Rotterdamse mentaliteit: No-nonsens, aanpakken en afspraak is afspraak.

Intakegesprek

Wij komen graag bij u langs en wisselen graag met u van gedachten. In het intakegesprek willen we graag de filosofie van uw bedrijf leren kennen. Ook willen we voorbeelden van recent werk laten zien om u te overtuigen van ons werk.

Pitch

Na het intakegesprek doen wij graag een voorstel van de nieuwe website of webshop. Dit doen wij in de vorm van een pitch. We laten zien hoe we op het idee zijn gekomen, waarom we bepaalde elementen op die manier hebben vormgegeven en we laten zien hoe we de interactie voor ons zien.

Offerte

Op het moment dat u overtuigt bent van onze kunnen volgt een offerte.

Ontwerp

Op basis van de feedback uit de pitch en het telefonisch contact wat er in de tussentijd is ontstaan werken wij aan een definitief ontwerp. Het definitieve ontwerp ontstaat uit een aantal iteraties op basis van uw feedback.

Functioneel ontwerp

Het functioneel ontwerp wordt op basis van de wensen van de klant opgesteld. in het functioneel ontwerp wordt de 'blueprint' van de website uitgezet. Welke pagina's bevat de nieuwe website? Hoe vormt de nieuwe sitemap? Welke modules bevat de website?

Contentplan

Het contentplan is de leidraad van de hele website. Het contentplan dient als fundament voor de hele website en dient als belangrijk communicatiemiddel tussen ons en de klant. In het contentplan worden alle teksten van de website geplaatst. Wij leveren een handig format aan waarin de klant aan de slag kan met de verschillende pagina’s en onderdelen. Zo vragen wij bij een nieuwspagina altijd om.

Productie

Terwijl de klant het contentplan invult werken wij aan de technische gedeelte van de website. Allereerst koppelen wij een testdomein aan het CMS om vervolgens de website 'steentje voor steentje' op te bouwen volgens het afgestemde ontwerp. Alle developers bij Floro hanteren de coding standard PSR-2. Coding watte..? Coding standard! Hiermee zorgen we voor eenheid van onze code om verschillende programmeurstijlen te voorkomen. Daarnaast zijn er nog meer tools die we gebruiken om ons code te optimaal krijgen.

Testlink

Als alles gebouwd is leveren wij een testlink aan. De website is dan voor 90% gebouwd. Op dit punt is het mogelijk de website zelf te testen en eventueel aanpassingen te mailen naar ons. Ondertussen voeren wij de laatste kwaliteitstesten uit.

Livegang

Na livegang wordt de nodige nazorg geleverd. De website wordt bij Google aangemeld om statistieken bij te houden. Doorverwijzingen worden goed gezet en de website wordt in zijn totaliteit nagelopen. Ook na livegang verwerken wij aanpassingen als ze worden aangeleverd.

Weet u niet waar te beginnen?

Laat ons helpen
Binnenkort beschikbaar
 

Wij zijn nog hard bezig alle cases te schrijven. Deze case is helaas nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte van nieuwe cases door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.